Home

Paniek in de buurt

Een gedeelte uit mijn boek "Een flitsende carrière' dat eigenlijk een vervolg is op mijn column 'Bijleren' op deze site.

 

Naar aanleiding van deze column nam een journalist van RTV Utrecht contact met mij op. Hij had namelijk diverse begrafenisondernemers gesproken die moeite hadden met de huidige regeling in de verkeerswetgeving. Natuurlijk wisten ze best dat de gemiddelde burger een rouwstoet vaak laat voorgaan, maar ze wisten ook dat je de pineut bent als je een keer voorrang neemt en je het niet krijgt. RTV Utrecht vond dit een interessant onderwerp en wilde daar een item over maken. Ze vroegen mij om de huidige regelgeving voor de camera uit te leggen. We spraken af op maandagochtend om tien uur bij mij voor het huis. Het was overigens de periode dat mijn vrouw behoorlijk in de lappenmand was en we zagen in die tijd het ziekenhuis vaker vanbinnen dan vanbuiten. Dat was ook bij ons in de buurt bekend, men leefde mee en informeerde regelmatig naar de gezondheid van mijn vrouw. 
Toen op die bewuste ochtend om tien uur de bel ging en ik opendeed, zag ik achter een journalist met een camera en een man in een lange geklede jas met een zwarte pet op, een lijkwagen. Die zwarte auto stond bij ons voor de deur. Ik trok mijn jas aan en liep met de journalist mee in de richting van de kruising dicht bij ons huis en de lijkwagen kwam achter ons aan. Op de kruising hebben we met ons drieën de problematiek nog even doorgenomen voordat de opname begon. De uitvaartleider, een bijzonder aardige en innemende man sprak met zeer veel waardering over mijn visie en hoopte dat ik het nog eens voor elkaar zou kunnen krijgen dat men in Den Haag deze regeling zou bijstellen. Daarna stonden we om beurten voor de camera. Toen dat achter de rug was namen we hartelijk afscheid. De uitvaartleider gaf mij een hand en vertelde mij dat hij van een zeer goed ingelichte bron had vernomen dat ik de eerste dertig jaar zeker niet op de lijst voorkwam voor vervoer in een soortgelijke auto als die bij mij voor de deur had gestaan. Dat is mooi, daar put de burger toch weer moed uit. Het korte moment dat de lijkwagen bij ons voor de deur had gestaan en de man met de pet bij ons aanbelde, is door diverse buren gezien en, zo hoorde ik achteraf, heeft behoorlijk wat schrik veroorzaakt. Een buurvrouw vertelde me dat ze op dat moment aan de grond vastgenageld stond en geen woord meer kon uitbrengen. Het was achteraf bezien een interview dat al voor de uitzending tot veel commotie leidde. Dat was ik niet gewend. Meestal kwam het gedoe pas na de uitzending.  

( Wil je het hele boek lezen en een gesigneerd exemplaar ontvangen, zie dan het bestelformulier op mij site)

 

Lees alle recente blogs
KooSpee

Bert, de afl van Wegmisbruikers stond gepland in gids/krant. Maar @SBS6 heeft op ‘t laatste moment het programma om… https://t.co/YKrPWen5De

Wilt u Koos Spee als spreker of dagvoorzitter?


Beroepsverkeer

Veilig en soepel door het verkeer zonder schade, letsel of bekeuringen

Beleid

Geen mooie woorden of dikke rapporten, maar praktische oplossingen

Handhaving

Effectief inzetten van mensen en middelen om uw doelstellingen te realiseren